Verhuisd

admin   25 september 2016   6 Reacties op Verhuisd

img_20160925_121048 Intussen zijn we verhuisd naar een eigen onderkomen. We hebben genoten van het huis van de familie Los en van hun didie die het huishouden deed. Maar nu hebben we een eigen flat, 5 minuten fietsen van het huis van de familie Los. En een eigen didie. De flat was gemeubileerd d.w.z voorzien van de meest noodzakelijke meubels. Zelf hebben we de keuken- en huishoudelijke spullen gekocht. Deels tweedehands, deels nieuw. Van andere 20160925_124835Nederlanders konden we nog een tafel en een bureau overnemen zodat we allebei nu een werkplek hebben. We wonen op de bovenste verdieping van een huis. Dat geeft ons meteen ook een mooi uitzicht. Op ons huis is een dakterras, daar verbouwt de huisbaas groenten en heeft hij 2 kippen. De huisbaas houdt erg van planten, ook ons terras is voorzien van heel veel planten. Niet dat hij daar zelf voor zorgt, hij heeft daar een “daai” voor. De verdieping onder ons woont een jong Amerikaans stel met 2 kleine kinderen. De huisbaas heeft de onderste verdieping en een soort souterrain. Gisteren, zaterdag, zijn onze spullen overgebracht. Niet alleen onze koffers maar ook een matras dat we gekocht hadden omdat onze ruggen en schouders pr20160925_125009otesteren tegen de, voor ons, keiharde matrassen die hier gewoon zijn. Bij de verhuizing werden we geholpen door Klaas en Arno, 2 Nederlandse, jonge, mannen die we kennen van de internationale kerk. En die hulp was erg welkom want op het moment dat het vrachtautootje arriveerde bij de ene familie 20160925_125418om het bureau en de tafel in te laden begon er een enorme tropische regenbui. In minder dan geen tijd stonden er plassen van 10 cm. diep. De mannen waren dan ook totaal doorweekt toen de spullen eenmaal over waren.
En het is heerlijk om een eigen huis te hebben. Eindelijk zijn nu de koffers uitgepakt en hebben we goede werkplekken. Ons huis bestaat uit een zitkamer, met studiehoek voor 20160925_1927231Margreet, een slaapkamer, met studiehoek voor Bert, een keuken met een eethoek en een riante badkamer Voor Nepalese begrippen erg luxe, maar voor ons is het even wennen: een gasstel met 2 pitten, in het hele huis 1 kraan waar warm water uitkomt, drinkwater moet apart gekocht en geen verwarming. Maar het uitzicht is geweldig.20160925_182319

6 reacties op “Verhuisd

  1. Hans en Wilma

    Fijn dat jullie hulp kregen met de verhuizing.
    Mooi onderkomen! Ziet er prettig en lux uit en de vieuw maakt alles compleet.
    1 kraan in de badkamer alleen?

    1. admin Auteur bericht

      In de badkamer een warme kraan waar niet al te veel water uitkomt. In de keuken een koude kraan. Maar dat water kunnen we niet drinken dat kopen we in “jars” want we hebben geen, dure, filterinstallatie. En een wasmachine, langzaamwasser die alleen met koud water wast maar wel centrifugeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *