Einde semester EPTS

Deze week is alweer de laatste van het voorjaars semester. Afgelopen week waren de ‘final exams’. Dit semester gaf ik ‘Survey of the New Testament’ (inleiding Nieuwe Testament) en ‘the Gospel of John’ (Evangelie van Johannes). Vooral het eerste examen vonden de studenten moeilijk. Gelukkig waren er redelijk wat studenten die een voldoende haalden.
20170517_064556Het ‘final exam’ wordt altijd heel officieel afgenomen.  De hele aula wordt leeg geruimd en vol gezet met tafels. De studenten van verschillende klassen worden door elkaar gemixt, zodat ze niet van elkaar kunnen afkijken. De docenten die die dag een examen hebben, houden toezicht. Veel studenten hebben het idee dat als je maar veel opschrijft je cijfer hoger uitvalt. Dat betekent soms dat iemand een kantje volschrijft met een verhaal dat toch niet was wat gevraagd werd. Voor sommige 20170517_064647studenten is Engels ook nog een heel moeilijke taal. Het semester zit er op. Het was leuk om te doen. Deze week is er nog de ‘Graduation day’. Op die dag worden de studenten die afstuderen in het zonnetje gezet. Een beetje op de Amerikaanse manier compleet met toga’s en baretten. Ik heb dat nog niet meegemaakt, dus ik ben benieuwd.

Voor degenen die hun kennis wel eens willen testen, volgen hier een paar vragen uit het examen. Wie het hele examen wil maken, kan dat bij mij krijgen.
– What is one of the main themes of 1 Peter? Noem een van de hoofd thema’s in 1 Petrus
– What is the purpose of 1 John? Wat is het doel van 1 Johannes?
– Call some famous stories and parables you only find in Luke. Noem enkele beroemde verhalen en gelijkenissen die je alleen in Lucas vindt.
– Call the I am words of Jesus in the gospel of John. Noem de IK Ben woorden in Johannes
– What is the key verse of the gospel? Wat is het sleutelvers in het evangelie van Johannes?
– John works a lot with misunderstanding; show this with the discussion of Jesus with Nicodemus. Jo20170517_073031hannes werkt veel met onbegrip; toon dit aan in het verhaal van Nicodemus die bij Jezus op bezoek gaat.
– The death and resurrection of Jesus is very special in John. He uses a special phrase when he talks about that. Which phrase is that. And what does he mean with that phrase. Johannes heft een special term waar hij het lijden en de opwekking van Jezus aanduidt. Welke? En wat bedoelt hij ermee?
– There are two stories in the gospel of John about sickness and the relation with sin. Which are these stories and what is the relation of sin and sickness in both stories? Er zijn twee verhalen van ziekte en genezing in Johannes waar ook over zoned wordt gesproken. Wat is de relatie tussen ziekte en zondd in beide verhalen.

Één reactie op “Einde semester EPTS

  1. Wybe en Anneke

    Ha Bert
    Dat zijn best pittige vragen.
    Voor mij is een van de kern verwen van Johannes de tekst uit Joh 3:16, maar wie weet ligt dat voor iemand vast weer anders
    Ik ben benieuwd naar de antwoorden.
    Het schrijven van lange teksten door studenten is wel herkenbaar. Dat zie ik hier ook in mijn vak.
    En zijn alle studenten geslaagd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *