Categoriearchief: Uncategorized

Bandipur

Een tijdje geleden zijn we in Bandipur geweest. Daar moest je geweest zijn, zei men. En daar hadden ze gelijk in. Het is echt een bijzonder dorpje. Dat komt vooral… Lees verder »

Nepal Lokta papier

Margreet werkt op de Universiteit veel met papier. Daardoor ontdekten we dat er in Nepal veel mooi, vaak handgeschept, papier te krijgen is. Ook wordt er behoorlijk veel papier gerecycled…. Lees verder »

Pasen in Nepal 2018

Vorig jaar schreven we over de Paas-rally van de protestantse Christenen in Nepal. Die werd ook dit jaar weer gehouden. De protestantse kerken in Nepal hebben weinig liturgisch besef. Van… Lees verder »

Faculty day 2018

Elk jaar aan het begin van het semester houden de docenten van de RPS (voorheen EPTS) een ‘faculty day’. Faculty is de Engelse benaming voor het onderwijzend personeel. Het doel… Lees verder »

De langtang trek

Terwijl we al meer dan een jaar in Nepal zijn, hadden we nog nooit een echte ‘trek’ gemaakt. In november moest het er dan maar van komen. We besloten voor… Lees verder »

Monsoon

Op dit moment regent het, niet echt hard, maar het regent. Al weken wachten we op de monsoon. Dan zou de monsoon beginnen, dan stond er weer in de krant… Lees verder »